Nya stadgar

Nu har äntligen HSB:s och Bolagsverkets byråkratiska kvarnar malt färdigt, och vi har fått vår nya stadgar godkänd och registrerad. Ny stadgar var behövligt eftersom det varit flera ändringar i både Bostadsrättslagen samt Lagen om ekonomiska föreningar sedan föreningens förra stadgar antogs. Flera mindre marginella förändringar samt uppdatering av språkbruket har gjorts, men ett par mer konkreta förändringar kan vara värda att lyfta fram:

1) Föreningen har nu möjlighet att ta ut en andrahandsuthyrningsavgift av de medlemmar som hyr ut sin bostadsrätt i andra hand.

2) Underhåll av kranar och blandare (byte av packning t ex). bekostas inte längre av föreningen. Om innehavare beställer denna åtgärd av HSB: s fastighetsservice kommer föreningens kostnader för åtgärden att i efterhand debiteras beställande medlem. Det kan vara på sin plats att nämna att det trots detta fortsatt kommer att vara prisvärt att beställa detta av HSB: s fastighetsservice i och med föreningens avtal med densamma.

3) Årsavgifterna fördelas ej längre efter insats, utan efter andelsal (i praktiken ingen förändring för oss då våra andelstal är beräknade efter insatserna).

4) Styrelsens ordförande väljs av föreningsstämman. Tydligare för medlemmarna, men knöligare för styrelsen om sittande ordföraden flyttar under verksamhetsåret, då måste ny stämma sammankallas för tillsättande av en ny ordförande.

Du hittar föreningens nya stadga i menyn ovan.