Renovera mera

Renovering


Värme, radiatorer, vattenburen golvvärme

Värmesystemet ägs och underhålls av föreningen. Det innebär att systemets olika delar ingår i föreningens underhållsplan och underhålls eller byts ut enligt denna. Värmesystemet ses över och justeras vid behov. Observera att föreningens underhållsansvar endast sträcker sig till funktionen, att måla radiatorer eller rör är medlemmens eget ansvar.

Vattenburen golvvärme

För att få lägga in detta krävs godkännande från styrelsen! Vattenburen golvvärme kopplas till föreningens vattenburna system (fjärrvärme) och är därmed likställt befintligt system, varför radiatorerna kan tas bort ur de utrymmena som får detta system. Det är inte att rekommendera att lägga in denna typ av golvvärme i hela lägenheten, kostnaden blir hög och påverkan på övriga lägenheters värmetilldelning stor. Vid ombyggnad av badrummet kan det däremot vara en god idé, då det spar plats. Tänk på att värmesystemet är avstängt sommartid, så vill man ha golvvärme i badrummet året runt behöver det kompletteras med ett elektriskt system. Läs mera om detta under ”Badrum”.

 

Befintligt

Ev. åtgärd

Ok?

Vem betalar?

Vem äger?

Medlemmen underhåller

Föreningen underhåller

Radiator

     

Föreningen

Målar

Funktionen

Radiator

Utbyte

Nej

Föreningen

Målar

Funktionen

Befintligt värmesystem badrum

Byte av system

Ja, efter ok från granne och styrelse

Medlemmen

Medlemmen

Systemet

Funktionen

Vattenburen golvvärme

In justering värme

 

Föreningen

Medlemmen

Systemet

Funktionen

Vattenburen golvvärme

Reparation/skador

 

Medlemmen

Medlemmen

Systemet

Funktionen

Värmesystemet ligger nere sommartid och är ett trögt system som fungerar bäst när det är kallt ute. Det innebär att höst och vår vid temp mellan ca -3 och +10 reagerar systemet många gånger för långsamt, det hinner inte med att ställa om sig kalla nätter/varma dagar. Denna period kan lägenheten stundtals upplevas som för kall.

Är det varaktigt för låg temperatur i lägenheten, anmäl detta till styrelsen.

Vintertid undviker vi att vädra långa stunder med öppet fönster!

Lämna ett svar